منطقه عملیاتی قشم
این جزیره از شمال به شهر بندرعباس، مرکز بخش خمیر و قسمتی از شهرستان بندر لنگه، از شمالشرقی به جزیرهٔ هرمز، از شرق به جزیرهٔ لارک، از جنوب به جزیرهٔ هنگام و از جنوب غربی به جزایر تنب بزرگ و کوچک و بوموسی محدود میگردد.
مساحت جزیره ۱۴۹۱ کیلومترمربع، حدود 2/5 برابر دومین جزیره بزرگ خلیج فارس یعنی بحرین است. طول جزیره از بندر قشم، تا بندر باسعیدو در انتهای جزیره را در منابع مختلف بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ کیلومتر تخمین زدهاند و بیشتر روی طول ۱۱۵ و ۱۲۰ کیلومتر تکیه شدهاست. در گزارش توجیهی اجرای قانون تعاریف، طول سراسری جزیرهٔ قشم را ۱۲۰ کیلومتر ذکر کردهاند. عرض جزیره، در نقاط مختلف متفاوت بوده و بهطور متوسط دارای سه عرض: کم (بین طبل و سلخ)، زیاد (بین لافت کهنه و شیب دراز) و متوسط (در منطقه اسکان) است. با این وجود، عرض متوسط جزیره قشم را ۱۱ کیلومتر میتوان محسوب داشت.
جزیره قشم به دلیل قرار گرفتن در قسمت جنوبی کشور دارای آب و هوای گرم و مرطوب است و همچنین رطوبت در آن بالا است، در فصل بهار هوا تقریبا معتدل است و با نزدیک شدن به فصل تابستان دمای این جزیره کمکم بالا رفته به طوری که درجه هوا ممکن است تا 45 درجه سانتیگراد بالا برود و شرایط را بسیار طاقت فرسا سازد و در پاییز درجه هوا کمکم پایین میآید، در زمستان هوای این جزیره از همیشه بهتر است و در ماههای دی و بهمن دمایی حدود 16 درجه دارد.
جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس برای توسعه میدان هنگام انتخاب و ایجاد تاسیسات برای تولید 80 هزار بشکه نفت در آن انجام شد.
اقدامات اجرایی این منطقه از سال 1386 با تعریف پروژههای مختلف نصب تاسیسات خشکی و فراورش نفت میدان مشترک هنگام، مخازن ذخیره نفت، خطوط لوله ارتباطی جهت ارسال به مبادی مورد نظر آغاز شده و در کمترین زمان ممکن به پایان رسیده است. مرغوبترین نفت صادراتی ایران با درجه API 44 در این منطقه (میدان هنگام) تولید میشود. ميادين هرمز A و B وD و F و توسن و تفتان جزء منطقه قشم است. با توسعه میادین منطقه هرمز، توسعه کامل منطقه عملیاتی قشم صورت خواهد گرفت. در حال حاضر توليد از ميدان مشترک هنگام با ميزان نفت درجای بيش از 700 ميليون بشکه و گاز درجای حدود 2 تريليون فوت مکعب به سرعت در حال انجام است.