منطقه عملیاتی کیش
جزیره کیش با وسعت 90.457 کیلومتر مربع، یکی از زیباترین جزایر خلیج فارس است. این جزیره در 18 کیلومتری کرانه جنوبی خلیج فارس واقع شده و جزیرهای سیاحتی است. طول جزیره کیش، 15 کیلومتر در محور شرقی – غربی و پهنای آن 7 کیلومتر در محور شمالی – جنوبی و تقریباً بیضی شکل است. فاصله کیش از طریق دریا تا جزیره سیری 87 و تا جزیره قشم 225 کیلومتر است، این جزیره از نظر پستی و بلندی تقریباً مسطح است، ارتفاع نسبی آن از سطح دریا، حدود 32 متر و مرتفعترین نقطه آن در شرق جزیره واقع شده است، جزیره کیش دارای ساختاری مرجانی است. جزایر مرجانی معمولاً بر اثر گسترش انواع مرجانها و مواد آلی دیگر بر روی طاقدیسها، گنبدیهای نمکی و مواد آتشفشانی تشکیل میشوند.
به منظور کشف پتانسیلهای گازی در خلیج فارس، نخستین بار در سال 1375 پروژه مطالعاتی تحت عنوان: ارزیابی افقهای رسوبی گروه دهرم (KHUFF) توسط شرکت نفت فلات قاره ایران انجام و پیگیری امر به مدیریت اکتشاف ارجاع شد. با تعمیق چاه قبلی و حفر چاه جدید تا سالهای 1380 و 1383 وجود پتانسیلهای هیدروکربوری در مخزن دهرم کیش به ظرفیت 48 تریلیون فوت مکعب (TCF) تایید شد.
گازرسانی به جزیره کیش، ساخت ایستگاه تقویت فشار گاز، توسعه میدان گازی کیش و دیگر شرایط مطلوب این جزیره جهت استقرار سیستمهای پشتیبانی، عامل مهم و بالقوه تبدیل آن به یک منطقه عملیاتی شده است.
پایانه شناور فرآورشی (FPSO) کوروش، یکی از مدرنترین و بروزترین تاسیسات شرکت نفت فلات قاره ایران است که به طور همزمان، استخراج، فرآورش، ذخیرهسازی و صادرات نفتخام را انجام میدهد. این پایانه در لایه نفتی پارس جنوبی به عنوان میدان مشترک بین ایران و قطر مستقر شده است.
مسئولیت راهبری طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی، همچنین عملیات بارگیری و صادرات نفت از این لایه نفتی مشترک بر عهده شرکت نفت فلات قاره ایران قرار دارد.